Tiramisu este un desert traditional italian, ce a fost creat in jurul anilor 50. Designul sau este simplu, insa de-a lungul timpului au aparut mai multe alternative la reteta traditionala. De exemplu, la inceput nu se folosea nici un tip de branza ci o crema formata din oua si zahar, iar ca blat se foloseau de asemenea piscoturile (ladyfingers), inmuiate in cafea cu putin lichior.
Ingrediente:
300 gr piscoturi500 gr mascarpone
4 oua
4 linguri de zahar
Amaretto
3 cesti cafea concentrata
cacao
Se separa ouale. Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, pana ce acestea capata o culoare albicioasa. Se adauga mascarpone si se amesteca pana se omogenizeaza complet cele doua compozitii.
Se bat albusurile spuma, si se pun peste crema din mascarpone si galbenus. Se amesteca usor de jos in sus, pana se uniformizeaza crema.
In cafeaua concentrata se pun4-5 linguri de lichior Amaretto si optional putin lapte, apoi se scufunda rapid piscoturile pe ambele parti (cateva secunde).
Intr-o tava se pun piscoturile unul langa altul fara a lasa spatii intre ele, apoi se pune jumatate din crema. Asezam un nou strat de piscoturi ce au fost inmuiate in cafea si cealalta jumatate de crema. Se da prajitura la rece timp de 2 ore, dupa care pudram toata suprafata cu cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu