Muffins cu sos de ciocolata



 Ingrediente:
1 lingura cacao
100 gr faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
50 gr zahar
100 ml lapte
1 ou
2 linguri ulei de floarea soarelui




 
Preparare:
Se cerne cacaua intr-un bol, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul. Se amesteca bine aceste ingrediente, apoi se adauga laptele, oul batut si uleiul si se mixeaza repede pana cand se formeaza un aluat omogen. Se pune compozitia cu lingura in formele de muffins si se dau la cuptorul preincalzit, timp de 15-20 de minute, sau pana cand muffins au crescut si sunt tari la atingere.
Pentru sos, se pune la foc mic 20 de ml de frisca nebatuta cu 60 gr crema de ciocolata (Nuttela). Se amesteca pana se formeaza un sos dens, omogen. 
Acest sos se toarna caldut peste muffins.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu