Aripioare libaneze

Ingrediente: ( 3 portii)
12 aripioare de pui
cimbru
susan
1 cana de apa fierbinte
o cutie cu rosii pasate
1/4 lingurita scortisoara
ardei iute rosu
suc de lamaie
ulei de masline
frunze de menta
3-4 catei de usturoi
sucul de la o 1/2 de lamaie
sare
piper

Preparare:
Se condimenteaza bine aripioarele de pui (ce au fost spalate in prealabil) cu cimbru si se pun la prajit in 2 linguri ulei de masline. Se rumenesc pe fiecare parte dupa care se adauga o cana cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba la foc mediu, acoperite cu un capac.
Dupa ce s-au patruns bine aripioarele, si sosul a scazut suficient, se adauga rosiile pasate si se lasa sa fiarba 15-20 minute. 
Se presara scortisoara, sare, piper si ardeiul iute; se piseaza usturoiul si se adauga in sos.
Inainte de a opri focul se toarna sucul de lamaie, semintele de susan si frunzele de menta.
Se servesc calde cu couscous sau orez.


Dificultate: grad I

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu