Cum sa faci fondant pentru torturi si prajituri?

Ingrediente:
450-500 gr zahar pudra din comert (contine amidon) + 100-200 gr pentru framantat
70 gr miere de albine
30 ml apa
3 foi gelatina
15 gr unt

Preparare:
Punem foile de gelatina la inmuiat in cei 30 ml de apa rece pentru aproximativ 10 minute (nu mai mult).
Punem 450-500 gr zahar pudra in robotul de bucatarie si mixam la viteza medie, timp de 1 minut. Topim putin mierea, avand grija sa nu fiarba.
Gelatina o topim la bain marie, apoi adaugaum peste ea, untul si mierea topita si amestecam pana cand obtinem un amestec omogen.
Siropul obtinut il luam de pe baia de aburi, o turnam peste zaharul aflat in robot si mixam pana cand obtinem o pasta densa, omogena. Cand am obtinut ceea ce am dorit, rasturnam pasta pe o suprafata pe care am imprastiat suficient zahar pudra si incepem sa framantam pana cand devine un amestec elastic, dar care nu se lipeste de degete.
Fondantul il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute inainte de a-l folosi.


Dificultate: Grad II

2 comentarii: