Papanasi cu branza de vaci

 Ingrediente:
40 gr unt
2 linguri miere
2 oua
1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
1 lingurita zahar vanilat Bourbon
1 plic de praf de copt
1 varf de cutit de sare
400 gr branza de vaci
100 gr faina integrala
ulei pentru prajit

Preparare:
Se freaca bine untul cu mierea. Se adauga ouale pe rand si se aromatizeaza totul cu coaja de lamaie, vanilia si sare, Se adauga branza de vaci si faina. Formam bile din aluat si suluri groase cat un deget, apoi le lipim la capete formand ineluse.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, si asezam usor inelusele si bilutele din aluat. Se prajesc la foc mediu, pana ce se rumenesc pe ambele parti. Papanasii, se scot pe hartie absorbanta pentru a scapa de excesul de ulei. Se servesc imediat cu garnitura dorita.

Sugestii: Papanasii se pot servi cu o salata de fructe proaspete; cu inghetata sau papanasii tipici brasoveni cu smantana si dulceata de fructe.
Pentru cei cu probleme digestive, faina se poate inlocui cu gris. Iar din aluatul rezultat, se ia cu lingura si se pune papanasii la fiert in apa clocotita. Se scot atunci cand se ridica la suprafata apei, se servesc fierbinti cu dulceata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu