Mini Sacher

Ingrediente:
120 gr unt
60 gr zahar pudra
60 gr zahar tos
120 gr ciocolata amaruie
4 oua
90 gr pesmet
100 gr dulceata de caise
50 ml frisca
Glazura:
150 gr zahar pudra
120 gr ciocolata amaruie
50 ml apa


Preparare:
Se freaca zaharul pudra cu untul pana ce acesta devine spumos, se adauga pe rand galbenusurile, frecand in continuu. Se pune ciocolata la topit la bain-marie si se amesteca pana ce devine ca o crema.
Separat, intr-un bol mare, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul tos, se adauga pesmetul si se amesteca usor de sus in jos, cu ajutorul unei spatule. Se amesteca cele doua compozitii si se amesteca pana ce se omogenizeaza perfect, apoi se toarna amestecul intr-o tava dreptunghiulara ce a fost unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da blatul la cuptorul preincalzit si se lasa o ora la foc potrivit. Cand este gata, se opreste focul si se mai lasa tava in cuptor pentru inca 10 minute.
Dupa racire, se taie blatul in 2, pe orizontala, se unge primul blat cu dulceata de caise incalzita putin la cuptorul cu microunde (pentru a fi mai fluida). Se adauga peste dulceata un rand de frisca si se aseaza cel de-al doilea blat. Se unge toata suprafata prajiturii, inclusiv lateralele cu un strat subtire de dulceata, apoi se lasa blatul la racit.
Intre timp se prepara glazura de ciocolata. Se fierbe apa cu zaharul pudra, pana incepe sa se lege, se adauga ciocolata data pe razatoarea cu ochiuri mari si fierbi inca 10 minute (recomand sa se fiarba pe baie de aburi). Se pune prajitura pe un grilaj, apoi se toarna glazura intr-un strat uniform avand grija sa se acopere bine lateralele prajiturii.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu