120 gr unt
60 gr zahar pudra
60 gr zahar tos
120 gr ciocolata amaruie
4 oua
90 gr pesmet
100 gr dulceata de caise
50 ml frisca
Glazura:
150 gr zahar pudra
120 gr ciocolata amaruie
50 ml apa
Se freaca zaharul pudra cu untul pana ce acesta devine spumos, se adauga
pe rand galbenusurile, frecand in continuu. Se pune ciocolata la topit
la bain-marie si se amesteca pana ce devine ca o crema.
Separat, intr-un bol mare, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul
tos, se adauga pesmetul si se amesteca usor de sus in jos, cu ajutorul
unei spatule. Se amesteca cele doua compozitii si se amesteca pana ce se omogenizeaza
perfect, apoi se toarna amestecul intr-o tava dreptunghiulara ce a fost unsa cu
unt si tapetata cu faina. Se da blatul la cuptorul preincalzit si se lasa o ora la foc potrivit.
Cand este gata, se opreste focul si se mai lasa tava in cuptor pentru
inca 10 minute.
Dupa racire, se taie blatul in 2, pe orizontala, se unge primul blat cu
dulceata de caise incalzita putin la cuptorul cu microunde (pentru a fi
mai fluida). Se adauga peste dulceata un rand de frisca si se aseaza cel
de-al doilea blat. Se unge toata suprafata prajiturii, inclusiv lateralele cu un strat
subtire de dulceata, apoi se lasa blatul la racit.
Intre timp se prepara glazura de ciocolata. Se fierbe apa cu zaharul
pudra, pana incepe sa se lege, se adauga ciocolata data pe razatoarea cu
ochiuri mari si fierbi inca 10 minute (recomand sa se fiarba pe baie de
aburi). Se pune prajitura pe un grilaj, apoi se toarna glazura intr-un
strat uniform avand grija sa se acopere bine lateralele prajiturii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu