Vulcani de ciocolata





Ingrediente:
200 gr ciocolata neagra
200 gr unt
8 linguri zahar tos
2 linguri faina
4 oua

 



Preparare:
Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in hypermarket-uri sau la magazinele de specialitate) sau forme din ceramica,

Luam 8 tavite si le ungem cu unt apoi le tapetam cu faina. Se dau la congelator iar intre timp  pregatim compozitia prajituricilor.
 
Rupem ciocolata in bucatele cat mai mici si o punem impreuna cu untul si zaharul intr-un vas termorezistent pe care il vom tine la bain marie pana cand ingredientele se topesc si se omogenizeaza.

Luam vasul de pe foc, adaugam ouale unul cate unul si amestecam bine. Dupa ce am incorporat bine toate ouale, adaugam faina in ploaie si omogenizam rapid.

Scoatem formele din congelator si turnam compozitia cat sa umplem 3/4 din volumul unei forme, apoi le dam din nou la congelator pentru cel putin 1 ora.

Preincalzim cuptorul si bagam tavitele la cuptor la foc mediu spre mare timp de 15 minute sau pana cand suprafata prajiturii nu mai este lichida. Vulcanul de ciocolata nu trebuie tinut prea mult la cuptor, deoarece nu veti mai obtine rezultatul dorit.

Dupa ce ii scoatem din cuptor, lasam vulcanii de ciocolata sa se odihneasca 1-2 minute dupa care ii rasturnam pe o farfurie si ii servim imediat.




Dificultate: Grad II

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu