240 gr ciuperci champignon
160 gr morcovi
120 gr ceapa
200 gr rosii cuburi
150 ml vin rosu
100 ml apa
4 linguri ulei de masline extravirgin
4 catei de usturoi
1 lingura de zahar
sare
piper alb
cimbru
Preparare:
Se spala bine pulpele de pui.
Intr-o tigaie se incing cele 4 linguri de ulei, si se calesc cateii de usturoi pe care i-am taiat rondele. Uleiul impreuna cu usturoiul se pun pe fundul unei tavi de marime medie.
Se face un pat din cateva rondele de ceapa si fasii de morcovi.
Punem pulpele intr-un bol si adaugam peste ele rosiile cubulete, cimbrul, zaharul, sarea si piperul dupa gust. Dupa ce am amestecat bine toate ingredientele, asezam pulpele in tava dupa care adaugam si restul ingredientelor din bol.
Asezam printre carne, ciupercile si restul de morcovi si ceapa. Turnam peste toate ingredientele 250 ml de vin rosu.
Se dau la cuptor la foc mic, iar din cand in cand se mai stropesc cu sosul din tava.
Dificultate: Grad I
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu