Blat de pizza

Ingrediente:
42 gr drojdie proaspata sau 14 gr drojdie uscata
1 lingura de zahar
400 ml apa
4-5 linguri ulei de masline
700-800 gr faina
2 lingurite de sare
faina pentru suprafata de lucru

Preparare:
Drojdia si zaharul se dizolva in apa si se lasa aproximativ 10 minute. Se adauga 3 linguri de ulei de masline, 300 gr faina si sarea si se amesteca bine. Apoi se mai pun 300-400 gr de faina si se framanta pana ce aluatul se aduna si poate fi desprins cu usurinta de pe peretii vasului.
Se presara faina pe suprafata de lucru, se mai framanta  aluatul timp de 5 minute si se adauga faina, pana ce acesta devine neted si elastic. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la crescut timp de o ora, pana ce volumul aluatului s-a dublat.
Dupa ce a crescut, se framanta inca o data aluatul si se imparte in 3 sau 6 parti egale, dupa cat de mare dorim sa fie pizza. Din fiecare parte se face cate o bila pe care o intindem cu placintarul.
Este foarte important sa nu puneti hartie de copt in tava, ca se va intari blatul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu