3-4 oua
1/2 cana de zahar
3 pachetele de zahar vanilat
1 lingura de gris
1 esenta de rom
o mana de stafide
1 pachet foietaj
putin unt pentru uns
1 galbenus pentru uns
Preparare:
Punem de seara stafidele intr-un pahar cu alcool pentru a se inmuia.
Amestecam branza cu zaharul vanilat si esenta de rom. Punem pe rand ouale si amestecam bine dupa fiecare, apoi adaugam grisul si stafidele (pe care le-am scurs bine de lichid).
Punem o parte din foietaj intr-o tava pe care am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina, apoi turnam compozitia din branza. Punem si cea de-a doua parte de foietaj, o intepam cu o furculita apoi o ungem cu ou si punem cateva bucatele de unt.
Lasam placinta la cuptor la foc mic, timp de o ora, iar cand este gata, presaram zahar pudra pe toata suprafata ei.
Dificultate: Grad I
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu