Supa greceasca


Ingrediente:
6 ciocanele de pui
2 cartofi
2 morcovi
2 cepe
1 mana de mazare congelata
1 radacina patrunjel
1 ardei gras mic
1 legatura patrunjel
2-2,4 l supa de pui
1 catel de usturoi zdorbit
1 lingura ulei de masline
1 galbenus de ou
150 gr iaurt grecesc
1 lingurita cimbru
sucul unei lamai
sare



Preparare:
Spalam bine ciocanelele de pui si le punem la fiert in 3 litri de apa. Adunam spuma formata, iar cand carnea este gata, o scoatem si o lasam putin la racit pentru a o putea dezosa cu usurinta.
Supa o strecuram, si o punem peste legumele ce le-am spalat si le-am tocat marunt. Adaugam si bucatele din carnea de pui, cimbrul, usturoiul drobit, uleiul si lasam sa fiarba la foc mic, timp de 25-30 de minute.
Saram supa dupa gust, adaugam sucul unei lamai si lasam sa fiarba vreo 10 minute. Intre timp preparam amestecul dintre un iaurt grecesc si un galbenus de ou; inainte de a pune acest amestec in supa, luam putin lichid si amestecam bine (pentru a nu se branzi iaurtul).
La final adaugam patrunjelul tocat marunt.
 




Dificultate: Grad I

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu