Trufe

Trufe negre:
Ingrediente:
100 gr ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
40 gr migdale pudra

Trufe albe:
Ingrediente:
100 gr ciocolata alba
50 ml frisca
40 gr migdale pudra
esenta de vanilie

Preparare:
Topim la bain marie, ciocolata neagra amestecata cu frisca nebatuta si migdalele. Cand ciocolata s-a topit, luam vasul si lasam compozitia la racit. Apoi o mixam timp de 4-5 minute, apoi bagam 5 minute la frigider. Scoatem compozita, mixam din nou, timp de 5 minute, apoi o dam iar la frigider timp de 5 minute.
Daca s-a deschis la culoare si este umflata si pufoasa nu este nevoie sa o mai mixam si a 3-a  oara. Lasam crema timp de 15 minute la frigider, dupa care o scoatem si formam bile mici pe care le dam prin codite de ciocolata.
La fel procedam si cu trufele albe, numai ca la sfarsit le tavalim prin zahar vanilat amestecat cu praf de migdale si nuca de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu