Crema de vanilie:
4 oua
270 gr zahar tos
200 gr faina
750 ml lapte
5 pliculete cu zahar vanilat
Aluat:
500 ml apa
250 ml margarina
50 gr zahar tos
360 gr faina
praf de sare
6 oua
Glazura:
120 gr ciocolata cu lapte
70 gr margarina
1 lingura de apa
2 linguri cu ulei
2 linguri cu cacao
Crema: Spargem ouale, le punem intr-un castron si le batem bine cu telul. Cand ouale sunt bine batute, adaugam zaharul tos, pliculetele cu zahar vanilat si batem din nou cu telul pana la omogenizare, dupa care adaugam faina si amestecam din nou. Turnam laptele si amestecam pana la inglobare.
Dupa ce am incorporat toate ingredientele , punem vasul pe baie de aburi pana se ingroasa, aproximativ 15 min.
Aluatul pentru eclere: Punem apa intr-un vas, adaugam margarina si lasam pe foc pana se topeste. Adaugam zaharul tos, un praf de sare si amestecam pana ce zaharul se topeste. Dupa ce zaharul s-a topit, tragem oala de pe foc si adaugam toata faina si amestecam bine si repede.
Lasam aluatul sa se raceasca dupa care adaugam ouale rand pe rand, amestecand dupa fiecare.
Tapetam o tava cu hartie de copt si cu spritul facem forme de eclere, pe care le lasam la cuptor timp de 25-30 de minute.
Glazura: Rupem ciocolata in bucatele mici, le punem intr-un vas alaturi de margarina, apa si ulei si le punem la bain marie pana ce se topesc.
In glazura rezultata, inmuiem eclerele pana la jumate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu