Ingrediente:
Aluat: 500 gr faina2 oua
1 praf de copt
140 gr margarina
6 linguri apa rece
140 gr zahar tos
Crema de vanilie:
500 ml lapte
4 galbenusuri
100 gr zahar
40 gr amidon de porumb
2 lingurite esenta de vanilie
Decor: kiwi, struguri, 1 plic tort gelee
Preparare:
Se freaca margarina cu zaharul tos si ouale, apoi se adauga faina
amestecata cu praful de copt. Se adauga apa rece si se amesteca
compozitia pana la omogenizare. Ar trebui sa se obtina un aluat dens
care nu se lipeste de degete. Se da la rece pentru cel putin 30 de
minute.
Se scoate de la frigider si se rup bucatele pe care le facem bilute putin mai mari decat o nuca. Se intind foi de 1 cm si se pun in formele de tarte. Se dau la cuptor la foc mic, timp de 30-35 de minute.
Intre timp se pregateste crema de vanilie: Se pune laptele la incalzit pe foc mic. Mixam galbenusurile cu zahar pana cand compozitia incepe sa isi schimbe culoarea, se adauga amidonul.
Se amesteca bine si se adauga treptat laptele caldut si esenta de vanilie. Compozitia formata se pune pe foc mic si amestecam pana se ingroasa crema (devine ca o budinca).
Lasam crema la racit, apoi umplem cu crema fiecare cosulet, si decoram cu fructe.
Deasupra fructelor se toarna tort gelee preparat conform instructiunilor de pe pachet.
Dificultate: grad I
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu