Ingrediente:
Aluat: 500 gr faina2 oua
1 praf de copt
140 gr margarina
6 linguri apa rece
140 gr zahar tos
Crema de vanilie:
500 ml lapte
4 galbenusuri
100 gr zahar
40 gr amidon de porumb
2 lingurite esenta de vanilie
Decor: kiwi, struguri, 1 plic tort gelee
Preparare:
Se scoate de la frigider si se rup bucatele pe care le facem bilute putin mai mari decat o nuca. Se intind foi de 1 cm si se pun in formele de tarte. Se dau la cuptor la foc mic, timp de 30-35 de minute.
Se amesteca bine si se adauga treptat laptele caldut si esenta de vanilie. Compozitia formata se pune pe foc mic si amestecam pana se ingroasa crema (devine ca o budinca).
Lasam crema la racit, apoi umplem cu crema fiecare cosulet, si decoram cu fructe.
Deasupra fructelor se toarna tort gelee preparat conform instructiunilor de pe pachet.
Dificultate: grad I
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu