Pentru pui:
5-6 pulpe superioare de pui dezosate
60 gr orez basmati
120 ml apa
1 ou
3 linguri faina
ulei pentru prajit
sare
Pentru sos:
2 lamai
1 lingurita amidon
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
Preparare:
Fierbe orezul in 120 ml apa cu sare pana se inmoaie bine, fara a scadea insa complet lichidul.
Paseaza-l in blender pana se obtine o pasta densa si compacta. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza oul si coaja rasa de lamaie.
Taie pulpele in asa fel incat sa obtii fileuri cu grosimea de 1.5 cm, apoi tavaleste-le prin faina. Trece fileurile de pui prin pasta de orez si prajeste-le in ulei incins, pana cand se fac aurii si crocante la exterior. Se scot si se pun pe hartie absorbanta...
Intre timp, stoarce lamaiele si strecoara zeama, pune-o intr-o craticioara, adauga zaharul si putina apa si fierbe la foc mic pana cand lichidul incepe sa scada; adauga amidonul si fiebe totul pana cand se ingroasa putin, pune uleiul si bate bine cu telul pentru a obtine o emulsie.
Bucatile de pui se glaseaza cu sos si se decoreaza cu felii de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu