500 gr faina
220 gr miez de nuca
1 lingura rasa de scortisoara
250 ml ulei de masline/200 gr unt sau margarina
250 ml apa
130 gr zahar tos
2 linguri zahar pudra
sare
Se pune intr-un castron faina, uleiul (untul sau margarina), apa calduta si un praf de sare. Se framanta pana cand se obtine un aluat omogen si care nu se lipeste de maini.
Se amesteca miezul de nuca tocat, cu zaharul si cu scortisoara. Se intinde o foaie din aluat si se taie din ea triunghiuri mici. Se pune cate o lingurita de compozitie cu nuci in centrul fiecarui triunghi.
Apoi se ridica cele trei varfuri ale triunghiurilor si se lipesc intre ele, dandu-le o forma piramidala. Acestea se aseaza intr-o tava in care s-a pus hartie de copt, lasandu-se intre ele un spatiu de 2 cm. Se coc cateva minute in cuptorul preincalzit la 180 grade, apoi se micsoreaza temperatura la 160 grade si se tin pana cand devin aurii. Timpul de coacere nu ar trebui sa depaseasca 15-20 de minute.
Se scot din cuptor, se presara deasupra lor, zahar pudra.
Este un desert gustos si foarte usor de realizat !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu