Prajitura Kinder Pingui

Ingrediente:
Blat:
10 oua
200 gr zahar tos
2 pliculete zahar vanilat
5 linguri pesmet
5 linguri faina
5 linguri cacao
5 linguri miere
1 plic si 1/2 praf de copt
un praf de sare
50 ml lapte
250 ml ulei



Crema:
700 ml frisca lichida
1 plic cu gelatina
3 linguri cu lapte
2 linguri cu miere
1 fiola esenta vanilie

Glazura I:
240 gr ciocolata cu lapte
140 gr margarina
2 linguri apa
4 linguri ulei

Glazura II:
220 gr ciocolata cu lapte
100 gr unt
3 linguri ulei
1 lingura apa
1 lingura zahar pudra
ciocolata pentru ras deasupra prajiturii

Preparare:
Blaturile: Separam galbenusurile de albusuri. In vasul cu galbenusuri adaugam zaharul tos, zaharul vanilat si mixam bine pana la omogenizare.
Peste compozitia rezultata, adaugam faina si praful de copt, mixam pana se incorporeaza  perfect.
Adaugam  si cacaoa peste compozitia obtinuta mai sus si amestecam pana la omogenizare. Continuam prin a adauga in aceeasi compozitie, pesmetul, laptele, uleiul si mierea si amestecam pana la incorporeaza totul.
Intr-un alt vas, in care am pus albusurile, adaugam un praf de sare si incepem sa mixam albusurile pana obtinem o spuma consistenta.
Peste aceasta spuma adaugam compozitia cu cacao si amestecam pana la omogenizare.
Tapetam cu hartie 2 tavi identice, impartim compozitia in 2 parti si punem la copt, cele 2 blaturi. Blatul se coace in 25-30 de minute.
Dupa ce blaturile sunt copate le scoatem pe niste tocatoare si le lasam la racit, fara sa le desprindem de pe hartia de copt.

Glazura I: Rupem ciocolata in bucatele, adaugam margarina, apa si uleiul si punem vasul la bain marie, pana la topirea completa a ingredientelor. Dupa topire, se da compozitia la rece.
Glazura II : procedam ca la prima glazura.

Crema: Punem gelatina la dizolvat in 200 ml apa timp de 10 min. Punem frisca lichida intr-un castron si mixam pana se intareste. Dupa aceea adaugam mierea, laptele, esenta de vanilie, gelatina si mixam pana se incorporeaza complet toate ingredientele. Se da la rece pana ce incepem sa ansamblam prajitura.

Impartim crema in 3, 2 parti egale si 1 mai mica (pentru deasupra).

Luam 1 blat, intindem crema deasupra cremei, glazura I, dam prajitura 5-10 minute la congelator sa se intareasca glazura.

Peste glazura punem cea de-a doua parte de crema, iar peste aceasta punem cel de-al doilea blat. Turnam glazura II peste blat, dam la congelator 5-10 minute. Peste aceasta turnam cea de-a treia parte de crema si deasupra ei razuim ciocolata.










Dificultate: grad II

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu