Blat:
10 oua
200 gr zahar tos
2 pliculete zahar vanilat
5 linguri pesmet
5 linguri faina
5 linguri cacao
5 linguri miere
1 plic si 1/2 praf de copt
un praf de sare
50 ml lapte
250 ml ulei
Crema:
700 ml frisca lichida
1 plic cu gelatina
3 linguri cu lapte
2 linguri cu miere
1 fiola esenta vanilie
Glazura I:
240 gr ciocolata cu lapte
140 gr margarina
2 linguri apa
4 linguri ulei
Glazura II:
220 gr ciocolata cu lapte
100 gr unt
3 linguri ulei
1 lingura apa
1 lingura zahar pudra
ciocolata pentru ras deasupra prajiturii
Preparare:
Blaturile: Separam galbenusurile de albusuri. In vasul cu galbenusuri adaugam zaharul tos, zaharul vanilat si mixam bine pana la omogenizare.
Peste compozitia rezultata, adaugam faina si praful de copt, mixam pana se incorporeaza perfect.
Adaugam si cacaoa peste compozitia obtinuta mai sus si amestecam pana la omogenizare. Continuam prin a adauga in aceeasi compozitie, pesmetul, laptele, uleiul si mierea si amestecam pana la incorporeaza totul.
Peste aceasta spuma adaugam compozitia cu cacao si amestecam pana la omogenizare.
Tapetam cu hartie 2 tavi identice, impartim compozitia in 2 parti si punem la copt, cele 2 blaturi. Blatul se coace in 25-30 de minute.
Dupa ce blaturile sunt copate le scoatem pe niste tocatoare si le lasam la racit, fara sa le desprindem de pe hartia de copt.
Glazura II : procedam ca la prima glazura.
Luam 1 blat, intindem crema deasupra cremei, glazura I, dam prajitura 5-10 minute la congelator sa se intareasca glazura.
Peste glazura punem cea de-a doua parte de crema, iar peste aceasta punem cel de-al doilea blat. Turnam glazura II peste blat, dam la congelator 5-10 minute. Peste aceasta turnam cea de-a treia parte de crema si deasupra ei razuim ciocolata.
Dificultate: grad II
Dificultate: grad II
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu