Chec galzurat

Ingrediente:
5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
5 linguri ulei
2-3 linguri cacao
1 praf de sare

Pentru glazura:
100 gr ciocolata cu lapte
3 linguri lapte
2 linguri ulei

Preparare:
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana cand zaharul este complet topit. Se adauga treptat galbenusurile si mixam rapid. Se adauga uleiul,sarea si faina, amestecand pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 2, iar intr-una din jumatati punem cacao. Varsam compozitia cu cacao intr-o tava de chec sau cozonac (pe care am uns-o cu margarina si am tapetat-o cu faina), dupa care turnam si compozitia simpla, pe mijloc, dintr-un capat in altul al tavii,
Se introduce forma in cuptorul preincalzit, la foc mic pentru 50-60 de minute (sau pana cand introducem o scobitoare si nu mai ramane nimic lipit de ea).



Cand este gata, il lasam la racit dupa care il rasturnam cu fata in jos. Intre timp pregatim glazura; intr-un vas rupem bucatele ciocolata, adaugam laptele si uleiul si le punem pe baie de aburi pana cand se topeste complet, ciocolata. Glazura obtinuta o turnam peste chec, dupa care il dam la rece pentru cel putin 30 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu