Ingrediente:
600 -700 gr faina1 pliculet drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingura miere
1 lingura lapte
2 cani apa calda
1 lingura ulei de masline
Intr-un castron cu apa calduta, punem la inmuiat, drojdia.
Se cerne faina, se amesteca cu sare si se pun intr-un bol incapator. Adaugam treptat apa, uleiul, laptele, mierea si drojdia crescuta.
Se framanta bine, iar daca aluatul este prea moale se mai poate adauga putina faina.
Se unge cu ulei o suprafata intinsa si se framanta aluatul pentru paine pana cand acesta nu se mai lipeste de maini.
Se pune in tava/tavi si se lasa la crescut aproximativ 40-50 de minute, sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora.
Dificultate: Grad I
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu