Ciulama de pui cu ciuperci

Ingrediente:
1 pui
1/2 kg ciuperci
1 ceapa
2 morcovi potriviti
1 radacina patrunjel
2 linguri unt/ulei
3 linguri de faina
1/2 l supa concentrata de pasare
sare
piper
200 ml smantana

Preparare:
Carnea o taiem in bucatele si o punem la fiert, iar cand este cazul, adunam spuma formata si punem in oala, morcovii, radacina de patrunjel si ceapa.
Intr-o craticioara mai mica punem la fiert ciupercile pe care le-am taiat felii sau cubulete, in functie de preferinte.
Punem la incins cele 2 linguri de unt si adaugam faina, amestecand rapid pentru a nu se forma cocoloase.
Adaugam treptat din supa concentrata de pui, pana cand obtinem consistenta unei smantani. Adaugam ciupercile bine scurse de apa, bucatelele de pui si smantana. 
Se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se mai lasa la foc mic pentru inca 10-12 minute.
Se serveste imediat cu mamaliga.


Dificultate: Grad II

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu