Ingrediente:
Aluat: 500 gr faina
2 oua
1 praf de copt
140 gr margarina
6 linguri apa rece
140 gr zahar tos
Umplutura: 800-900 gr mere
2 linguri de zahar
1 lingura scortisoara macinata
2 linguri zeama de lamaie
1 galbenus pentru uns
Se freaca margarina cu zaharul tos si ouale, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se adauga apa rece si se amesteca compozitia pana la omogenizare. Ar trebui sa se obtina un aluat dens care nu se lipeste de degete. Se da la rece pentru cel putin 30 de minute.
Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua; una din parti se intinde in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se curata si se taie merele felii subtiri de 1-2 cm, se amesteca cu zaharul si cu scortisoara si se pun intr-un vas in care se inabusa 10-15 minute (acoperite). Se lasa umplutura la racit, dupa care se adauga zeama de lamaie.
Cea de-a doua parte de aluat se intinde si se taie fasii, pe care le asezam incrucisate pe toata suprafata tartei.
Inainte de a baga tarta in cuptor, o ungem cu galbenus de ou. Se tine la foc mediu pentru 30-35 de minute.
Dificultate: grad I
Dificultate: grad I
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu