2 portocale
2 linguri ketchup
200 ml supa concentrata de legume
sare, piper
1 lingura unt
1 lingura ulei
2 cepe potrivite
Se spala bine cotletele, apoi se indeparteaza surplusul de grasime. Intr-o tigaie mare, se incing untul si uleiul. Se pipereaza carnea si se prajeste aproximativ 10 minute pe fiecare parte.
Intre timp, se curata portocalele de coaja astfel incat sa se indeparteze si pielea alba, apoi se taie rondele cu o grosime de 2-3 cm.
Intre timp se curata ceapa si se taie rondele; scoatem carnea pe un vas si o tinem la cald. Se prajesc rondelele de ceapa pana ce capata o culoare precum caramelul, apoi se scot din tigaie.
Se amesteca 2 linguri de ketchup cu supa, si se toarna in tigaie, se pun portocalele si carnea peste sos si se tin la foc mic pana ce incepe sa se ingroase sosul. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se serveste imediat cu piure de cartofi sau cartofi noi cu rozmarin, la cuptor.
Dificultate: grad II
Dificultate: grad II
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu