300-400 gr spaghetti
300 gr piept de pui dezosat
2 linguri de unt sau margarina
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
400 gr rosii cuburi
150 gr pasta de rosii
1/4 l vin alb
1 lingurita oregano
sare
piper
1 lingura zahar
Preparare:
Se taie pieptul de pui felii. Se incinge untul intr-o tigaie la foc potrivit si se prajeste carnea circa 7 minute, pana cand capata culoare. Se scoate cu o spumiera, se sareaza si se pastreaza calda.
Se clocoteste apa intr-o oala mare, se sareaza si se pune o lingura de ulei de masline. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg bine de apa si se pun intr-un castron.
Intre timp, se incing 2 linguri de ulei de masline. Se caleste ceapa tocata marunt si usturoiul taiat fasii subtiri, aproximativ 3 minute. Se adauga 400 gr rosii cuburi, 150 gr pasta de rosii, 1/4 l vin alb si o lingurita de oregano. Se da totul in fiert, se acopera si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se adauga zaharul si se mai tine la foc mic 2 minute.
La final, adaugam peste sos pastele si carnea si le mai tinem inca 2 minute la foc mic, pana se intrepatrund gusturile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu