Paste chinezesti

Ingrediente:
4 l apa
sare
1 lingura ulei de masline
300-400 gr paste subtiri
2 linguri seminte de susan
2 linguri ulei floarea soarelui
250 gr piept de pui dezosat
125 ml apa
3 linguri ulei de arahide
1 lingura sos de soia
1/2 lingura de otet
1/2 lingura vin alb
1 lingura de miere
1/2 lingurita sos chilli

Preparare:
Se pune la fiert apa, iar cand a dat in clocot se pune sarea si lingura de ulei de masline. Se fierb pastele in apa conform instructiunilor de pe ambalaj, pana cand s-au fragezit, insa nu pana se inmoaie de tot (aldente).
Intre timp, se rumenesc intr-o tigaie, semintele de susan, amestecand incontinuu pentru a nu le arde. Apoi se rastoarna intr-un bol mic; in aceeasi tigaie incingem cele 2 linguri de ulei de floarea soarelui si prajim pieptul de pui taiat in bucati mici. Dupa ce s-a rumenit suficient carnea, se ia tigaie de pe foc.
Se incalzesc 125 ml de apa si se amesteca cu uleiul de arahide, se adauga sosul de soia, otetul, vinul, mierea si sosul de chilli si se amesteca bine. Apoi turnam sosul format peste bucatile de pui si le tinem la foc mic pentru aproximativ 5 minute.
Peste acest sos turnam pastele ce au fost bine scurse de apa, si le amestecam bine. Lasam totul la foc pentru inca 10 minute. Iar inainte de a opri focul, turnam semintele de susan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu