Ingrediente:
1 kg faina Crema:
300 gr zahar 2 albusuri
500 ml lapte 2 oua
50 gr drojdie 1/2 cana zahar tos
4 oua 2 cani nuca macinata
o cescuta cu ulei 3-4 linguri cacao
coaja rasa a unei lamai 1 esenta de rom
1 esenta de rom coaja rasa de la lamaie
2 plicuri zahar vanilat
1/2 pachet de margarina
Preparare:
O cana de lapte se da in clocot si se oparesc 5 linguri de faina (se amesteca repede cu telul pentru a nu face cocoloase). Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Drojdia se pune la crescut impreuna cu 2 linguri de lapte caldut, o lingura de zahar, un praf de sare si un pic de faina.
Intre timp, se separa ouale si se pun doar 2 albusuri pe care le batem spuma impreuna cu 3 linguri de zahar. In bezeaua obtinuta, se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza bine.
Incalzim putin laptele ramas, apoi adaugam margarina taiata in cubulete, zaharul si zaharul vanilat, esenta de rom si coaja de lamaie.
Se amesteca compozitiile din lapte, iar acestea se pun peste oua si se amesteca bine. Se adauga drojdia, un praf de sare si incepem sa adaugam faina. Cand s-au omogenizat toate ingredientele, incepem sa turnam usor uleiul. Framantam aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de degete si de fundul vasului.
Intre timp preparam umplutura cozonacilor. Se bat cele 4 albusuri spuma si adaugam usor zaharul. Incorporam treptat galbenusurile, praful de cacao, esenta de rom si coaja de lamaie. Se adauga nucile macinate si se amesteca usor de jos in sus pana cand se omogenizeaza compozitia.
Revenim la aluatul de cozonac... dupa ce a crescut suficient, se imparte in 4 bucati egale si se framanta usor fiecare bucata.
Se intinde o foie nu prea subtire, si se intinde un sfert din crema pe toata suprafata ei. Se ruleaza, apoi procedam la fel cu o alta bucata. Se impletesc cele doua rulouri si se pun cu grija in tava de cozonac ce a fost unsa cu margarina si tapetata cu faina. Procedam la fel si cu celelalte doua bucati de aluat ramase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu