500 gr faina
150 gr zahar
1 cana lapte
25 gr drojdie
2 oua
1/2 de ceasca ulei
coaja rasa de la o lamaie
esenta de rom
1 plic zahar vanilat
1/4 pachet margarina
Se fierbe 1/2 din cantitatea de lapte si se oparesc 3 linguri de faina. Restul laptelui se incalzeste intr-un alt vas, apoi se pun margarina si zaharul la topit.
Drojdia se pune la crescut cu putin lapte, o lingura de zahar si un praf de faina.
Se bate spuma un albus de ou, se adauga 2 linguri de zahar si se mixeaza pana obtinem un fel de bezea. Treptat se adauga si cele 2 galbenusuri, coaja de lamaie, esenta de rom si zaharul vanilat.
Amestecam cele 2 compozitii cu lapte, apoi le turnam usor peste oua, mixand continuu. Amestecam si drojdia in compozitia formata.
Se adauga in ploaie faina si se framanta bine, iar cand s-au omogenizat toate ingredientele, turnam usor uleiul.
Framantam aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini si de fundul vasului.
Se lasa la crescut (intr-un loc caldut) timp de o ora. Formam din aluat 8 bile, iar fiecare bila o impartim in doua.
Formam cate 2 suluri de aproximativ 50 de cm, pe care le impletim apoi le unim intr-un cerc, iar din acest cerc (prin rasucire) formam opturi.
Le lasam sa se "odihneasca" aproximativ 30 de minute dupa care le bagam la cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 50-60 de minute.
Dificultate: Grad II
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu