Tort mousse de cafea si inima de ciocolata

Ingrediente:
Blat:
3 oua
120 gr de zahar
40 gr de cacao
100 gr faina
1 pliculet de zahar vanilat
1 pliculet de praf de copt

Mousse de cafea:
5 oua
500 ml frisca lichida
250 ml cafea
100 gr ciocolata cu lapte
1 pliculet de zahar vanilat
3 pliculete gelatina
2 linguri esenta de vanilie

Inima de ciocolata:
125 ml frisca lichida
160 gr ciocolata neagra
100 gr frisca batuta
1 foaie gelatina

Sirop:
100 ml cafea
40 ml crema de whisky

Glazura:
200 gr ciocolata amaruie

Preparare:
Blatul : Albusurile le batem spuma iar galbenusurile se amesteca foarte bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se adauga cacaoa. Aceasta compozitie se toarna peste albusurile batute spuma si se amesteca usor de jos in sus pana se omogenizeaza complet compozitia, apoi o turnam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam blatul pentru aproximativ 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea).


Inima de ciocolata: Punem intr-un vas frisca lichida si ciocolata rupta in bucatele si le punem la bain marie pana ce se topeste ciocolata.
Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece, timp de 10 minute, apoi o scugem bine de apa si o adaugam peste compozitia din frisca lichida si ciocolata, apoi o amestecam cu 100 gr frisca batuta.
Crema aceasta o pune intr-o forma mica de tort cu inel detasabil si o dam la congelator pentru 30 - 40 de minute.

Mousseul de cafea: Ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat. Ciocolata se topeste la bain marie, apo se adauga peste oua si zahar. Gelatina se pune la inmuiat in 250 ml cafea rece, timp de 10 minute.
Punem vasul cu gelatina la bain marie, pana ce aceasta se dizolva complet. Gelatina si cafeaua se adauga peste compozitia cu oua.
Frisca se bate si se adauga peste compozitia pregatita anterior.

Asamblarea tortului:
Blatul se pune intr-o forma de tort cu inel detasabil si se insiropeaza cu 100 ml de cafea, amestecata cu 40 ml crema de whisky. Peste blat turnam un strat subtire de mousse de cafea, dupa care montam in centrul tortului inima de ciocolata. Adaugam si restul mousseului de cafea si presam bine compozitia pentru a se aseza uniform. Punem o folie
 alimentara peste tort si il dam la rece cel putin 4 ore inainte de a-l decora.

Glazura tortului:
Topim la bain marie, 200 gr de ciocolata amaruie, apoi o turnam uniform pe toata suprafata tortului.

Dificultate: grad II

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu