Ingrediente:
Pentru perisoare: 500 gr carne tocata amestec
1/2 cescuta de orez
cimbru
marar
patrunjel
1 ceapa medie
1 morcov
1 ou
Pentru ciorba: 1 os de vita
1 morcov
2 cartofi
1 ceapa medie
1 telina mica
1 albitura
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei capia
400 gr rosii cuburi (conserva)
taitei
bors
patrunjel
Preparare:
Se spala bine osul de vita si se pune la fiert in 4 litrii de apa. Intre timp spalam si tocam marunt toate legumele. Cand supa a fiert, adunam spuma si adaugam legumele. Fierbem acoperit pentru aproximativ 20 de minute.
Pentru perisoare: amestecam carnea cu morcovul si ceapa date pe razatoarea mica. Adaugam cimbrul, orezul, mararul si pratrunjelul tocate fin iar la final adaugam oul si amestecam pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Formam bilute de marimea unei nuci si le adaugam in ciorba.
Lasam la fiert pentru 20-30 de minute, dupa care adaugam rosiile cubulete.
Saram dupa gust, adaugam borsul ce a fost fiert in prealabil. Cu 10 minute inainte de o opri focul adaugam taiteii. La final punem patrunjelul tocat fin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu