Sarmalute


Ingrediente:
Varza murata
1 kg carne amestec
2-3 cepe
o ceasca cu orez
bulion
patrunjel
marar
cimbru
sare
piper
foi de dafin
kaiser

Preparare:
Ceapa taiata cubulete se pune la calit cu o lingura de ulei si putina apa. Cand este aproape gata, adaugam bulionul, sare,cimbru piper si se lasa la foc mic pentru inca vreo 10 minute. 
Amestecul acesta dar si verdeata se pun peste carnea tocata si se amesteca bine.
Varza se spala si se scurge bine de apa, dupa care se ia cate o foaie si taie cotoarele. Se pune cate o lingura din carnea tocata si se ruleaza foile de varza.
Pe fundul vasului in care vom aseza sarmalele, punem un rand de varza tocata, cateva bucatele de kaiser si incepem sa asezam sarmalele. Intre randuri punem din nou varza tocata si bucatele de kaiser. Se pun 2-3 foi de dafin, iar deasupra sarmalelor punem inca un rand de varza tocata, apoi turnam bulion diluat cu apa, pana ce acopera toata suprafata lor.
Se dau la cuptor la foc mic, aproximativ 2-3 ore (pana cand varza se inmoaie, iar carnea este fiarta).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu