Blat:
5 oua
1 cana zahar tos
1 cana faina
1 plic praf de copt
1 praf de sare
1 ceasca ulei
3 linguri Nesquick
1 plic zahar vanilat
Crema:
250 gr mascarpone
2 galbenusuri
100 gr zahar
200 ml frisca vegetala
Sirop:
1 cana apa
1/2 cana zahar tos
2 pliculete zahar vanilat
1 lingurita esenta de vanilie
BLATUL:
Batem spuma cele 5
albusuri pana ce obtinem o spuma ce nu se mai desprinde de pe fundul
vasului, apoi adaugam treptat zaharul. Cand zaharul s-a topit complet,
incepem sa adaugam cate un galbenus, mixand incontinuu.
Amestecam faina cu praful de copt,sarea, zaharul vanilat si Nesquick-ul si le adaugam in ploaie peste compozitia din oua.
CREMA: Frecam galbenusurile cu 50 gr de zahar pana cand observam ca se schimba culoarea si obtinem o crema usor albicioasa.
Blatulul
il taiem in 4-5 felii. Punem o prima felie pe un platou, o insiropam,
adaugam crema si continuam tot asa pana la ultimul blat, avand grija sa
ne ramana putina crema pentru a imbraca tot tortul.
La final imbracam tortul cu fondant sau martipan si decoram cu bombonele colorate.
A fost un tort pe
placul copiilor! DUUULCEEE!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu