Ingrediente:
500 ml frisca lichida1 plic de gelatina
175 gr zahar
1 plic zahar vanilat
65 ml apa rece
Preparare:
Intr-un castronel punem 65 ml de apa rece si adaugam pliculetul de gelatina, pe care il lasam la inmuiat aproximativ 10 minute.
Intr-o cratita punem 500 ml de frisca lichida, adaugam zaharul si zaharul vanilat si amestecam in continuu, la foc mic, pana cand amestecul devine fierbinte (nu trebuie sa dea in clocot).
Luam vasul de pe foc, adaugam gelatina si amestecam repede pana cand se topeste complet (eventual, mai punem vasul la foc mic pentru inca 2-3 minute, nu mai mult deoarece focul distruge proprietatile gelatinei).
Pe fundul unor boluri punem dulceata de visine (dupa gust) si adaugam din compozitia de panacotta pe care intre timp, am lasat-o la racit.
Dificultate: Grad I
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu