Ingrediente:
Crusta: 200 gr biscuiti
50 gr zahar tos
120 gr unt
Umplutura:
500 gr branza de vaci
100 gr zahar tos
20 gr faina
3 oua mari
40 ml frisca nebatuta
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1/2 lingurita esenta de vanilie
Topping:
70 gr frisca batuta
15 gr zahar tos
esenta de vanilie
Preparare:
Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit si cu zaharul tos. Punem pasta obtinuta intr-o forma de tort cu inel detasabil si tapetam cu ajutorul unei linguri (sau cu degetele) fundul tavii si putin din peretii tavii.
Acoperim si o dam la rece pana cand preparam umplutura.
Pentru umplutura batem bine branza (trebuie sa fie la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer, pana ce devine cremoasa (la acest tip de prajitura nu se doresc bule de aer ci sa fie pufoasa si densa).
Adaugam treptat cate un ou si mixam bine! Adaugam frisca nebatuta si mixam 7-8 minute la viteza mare. La final adaugam vanilia si coaja de lamaie si mixam inca 2 minute.
Scoatem blatul de biscuiti de la rece si punem peste el, umplutura de branza. O dam la cuptor la foc mare pentru 10 minute dupa care la foc mic timp de 60-90 de minute (pana cand doar centrul tortului va arata putin umed).
Intre timp preparam toppingul din frisca: batem bine frisca apoi adaugam treptat zaharul tos si esenta de vanilie.
Cand prajitura este gata, ungem toata suprafata ei cu frisca, apoi o dam la cuptor pentru inca 15-20 de minute (pana capata o culoare usor aurie).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu