1/2 cana zahar
1/2 cana margarina topita
1 praf de sare
1 plic de zahar vanilat
2 galbenusuri de ou
Optional: 1 lingurita scortisoara
2 lingurite cacao
cateva picaturi de colorant alimentar
Se amesteca faina cu zaharul, praful de cot si sarea. Margarina topita se lasa putin la racit; trebuie sa fie calduta si nu fierbinte. Apoi o turnam in mijlocul bolului cu faina si incepem sa amestecam bine pana cand se formeaza un aluat sfaramicios.
Se adauga galbenusurile de ou si se amesteca bine pana se incorporeaza complet toate ingredientele.
Daca doriti diverse arome sau culori, puteti adauga scortisoara, cacao sau coloranti alimentari.
Aluatul rezultat se da la frigider pentru aproximativ 30 de minute, dupa care se intinde o foaie de grosimea unui degetel, si cu ajutorul unor forme (sau pahare) se formeaza nasturii... pentru gauri folositi un pai de plastic.
Nasturii formatii se pun in tavi tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute (la foc mic).
Dificultate: Grad I
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu