2 morcovi
3 catofi
1 telina
1 albitura
1-1,1/2 ardei capia rosu
1/2 ardei capia verde
1 ceapa medie
2 maini mazare verde
400-500 gr afumatura
200 gr cuburi de rosii din conserva
500-700 ml bors
1 ou
250-300 gr smantana
1 legatura patrunjel
sare
Se pun la fiert 4 litri de apa, cand a dat in clocot se pun bucatile de afumatura. Intre timp se curata si se spala legumele, apoi se taie in cuburi de marimi potrivite. Se pun in oala peste carne si se fierb 15-20 de minute dupa care se adauga mazarea.
Dupa ce au fiert legumele, se pun rosiile si se lasa la foc mediu, inca 15 minute. Intre timp se fierbe borsul separat, dupa care se toarna in ciorba. Se sareaza dupa gust.
Intr-un bol se bate bine un ou, dupa care il amestecam cu smantana. Luam cu polonicul din ciorba si punem usor peste smantana, pana o subtiem suficient, dupa care o turnam in oala. Se mai lasa la foc mic pentru inca 10-15 minute, iar la sfarsit adaugam patrunjelul tocat marunt.
Dificultate: grad I
Dificultate: grad I
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu