Ingrediente:
1 morcov
1 ceapa medie
1/2 dovlecel
2-3 cartofi
telina
albitura
ardei gras rosu
ardei capia verde
200 gr rosii cubulete
1 l bors
sare
1 kg carne
ou
faina
patrunjel
Preparare:
Se spala bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa. Intre timp se toaca marunt ceapa, ardeii, dovlecelul iar morcovul, albitura si telina se dau pe razatoarea mica.Cartofii se taie in functie de preferinte, in cuburi mai mici sau mai mari.
Optional, legumele (fara cartofi) se pot cali intr-o tigaie cu 1-2 linguri de ulei. Dupa ce am adunat spuma formata in oala cu carne, adaugam legumele si le fierbem 20-30 de minute.
Adaugam si cubuletele de rosii si lasam la fiert pentru inca 15-20 de minute. Intre timp preparam taiteii dintr-un ou bine batut, un praf de sare si faina cat cuprinde (pentru a rezulta un aluat bine legat si care nu se lipeste de degete).
Punem borsul la fiert, iar cand a dat in clocot il varsam il oala cu ciorba. Adaugam si taiteii si lasam la foc mic pana ce acestia sunt bine fierti. Potrivim gustul cu sare, iar la final adaugam pratrunjelul tocat marunt.
Arata splendid!...mi-ai facut pofta de bors!
RăspundețiȘtergereUn weekend minunat sa ai!
Corner of heaven
Merci de apreciere! un weekend placut!
Ștergere