Aripioare lipicioase



Ingrediente:
1 kg aripioare
500 ml bere
2 rosii bine coapte
5 linguri ketchup picant
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei aromat (ulei de masline cu usturoi, ardei iute, boia de ardei dulce)
1 capatana de usturoi
1 ardei iute
suc de la o 1/2 de portocala
sare
2 linguri de ulei pentru prajit

Preparare:
Se curata usturoiul si se da pe razatoarea mica. Ardeiul iute il spalam si il taiem felii foarte subtiri.
Se spala si se curata de coaja rosiile apoi se dau pe razatoarea mica. Se spala si te taie aripioarele pe jumatate si se adauga peste rosii.
Apoi se adauga sosul de soia, ketchup-ul, uleiul aromat, sucul de portocala, sarea, ardeiul iute, usturoiul pisat si berea.
Se acopera vasul cu  folie de aluminiu si se dau aripioarele la frigider pentru 5-6 ore.
Intr-o cratita se pun 2 linguri de ulei, se adauga aripioarele cu tot cu marinata. Acoperim oala cu un capac si se lasa la fiert la foc mic,  timp de 10 min, dupa care se ia capacul si se lasa sa fiarba pana ce marinata scade si se formeaza un sos lipicios, iar aripioarele sunt rumenite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu